Інтернет-магазин сумок МІС.ЮА
Режим работы магазина:
ПН - ПТ: с 9:00 до 18:00
Зворотній зв'язок
Українська ua
Російська ru

Жіноча сумочка та її подорож у часі

Категорії

Сучасних жінок важко уявити без сумочки. Цей аксесуар для них означає дуже багато – прикрашає, підкреслює індивідуальність, вдало доповнює кольорову гаму одягу. У кожної жінки їх багато, на різні випадки. У метушні повсякденного життя мало хто думає історію дамської сумочки, у тому, як і де вона виникла, і який шлях у часі пройшла. Адже іноді цікаво буває заглянути в глибину століть.

З чого все починалося?

Якщо звернутися до історії Середньовіччя, можна дізнатися, що жодних сумочок ще був, замість них для зберігання дрібниць використовувалися спеціальні мішечки, які прикріплювалися до пояса. У вищому світлі вони вважалися важливим аксесуаром і мали різноманітні прикраси, як у вигляді вишитих візерунків. Слід зазначити, що такі мішечки носили як чоловіки, так і жінки, і ходьба супроводжувалася різними мелодіями з монетного дзвону.



Але в 17 столітті все почало змінюватися з появою перших кишень на чоловічому одязі для найвищого світу, спочатку на жилетах, а потім на штанах. Кишені з кожним роком набували все більшого поширення не тільки у вищому світлі, а й у одязі простолюду та повністю замінили чоловікам мішечки. А в жіночій моді мішечки стали поступово трансформуватися у сумочки.

Перші жіночі сумочки були дуже маленькі, в них могли поміститися тільки віяло і хустку. Їх уже можна було носити в руках, але можна було й кріпити на пояс. Жінки вищого світу дуже любили похвалитися сумочками одна перед одною. І було чим, адже вони були виготовлені з якісних, дорогих матеріалів, таких як парча, шовк, атлас. Крім того, сумочки були прикрашені різноманітними красивими візерунками, у тому числі і з бісеру, дорогоцінного каміння або мережива. Ближче до середини 18 століття з'явилися сумочки, які можна носити на плечі.

Велика французька революція. Початок шляху до сьогодення.

Після Великої французької революції сумки стали стрімко змінюватися, насамперед розмірами, вони стали більшими, тепер у сумки могла поміщатися косметика та книга. Причина цього в тому, що жінки отримали набагато більше свобод і стали рівноправними, у них з'явилося більше обов'язків у соціумі, а отже, предметів потрібно більше. З того часу сумки стали схожі на сучасні.

Ближче до кінця 19 століття з'явилися перші жіночі дорожні саквояжі, а стандартні жіночі сумки стали виготовлятися з більш міцних шкіряних матеріалів.

До початку 20 століття жіночі сумки були вже на всі випадки життя: для роботи, для виходу у світ, для велосипедних прогулянок (у вигляді рюкзака) та багато іншого. Модні дизайнери аж до наших днів винаходять нові жіночі сумочки різних форм, розмірів і кольорів, які виготовляються з різних матеріалів, на будь-який смак і гаманець.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Введіть коментар*
Ім'я*
Email